Pàgines

dimarts, 30 de desembre del 2014

Mapes conceptuals

El Dinar de Nadal
Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda

A continuació us deixo un mapa conceptual, sobre el text anterior, realitzat amb Bubbl.





Fluxogrames

Un fluxograma és una eina que ens ajuda a organitzar idees, situacions, accions que volem expressar d'una forma visual i entenadora.
En un fluxograma cada acció anirà representada amb una forma diferents per fer d'una manera més entenadora el que volem expressar. Totes les paraules representades al fluxograma aniran relacionades mitjançant fletxes.

Aqui us deixo el Fluxograma que he realitzat jo a partir de l'activitat proposada per el nostre professor de GTIC, que consistia en explicar el que fas abans de creuar un semàfor. 




Wordle

Wordle és una eina de la web 2.0 que ens permet crear vistosos núvols de paraules.

Un cop creat el núvol de paraules podem editar la seva composició i colors.

Les creacions de wordle les podem crear per fe murals, llistats de paraules, pluja d'idees, síntesis, etc..

A  continuació el núvol que jo he creat



També us deixo un vídeo on us explica clarament com heu de fer per crear un wordle.

Fonts fiables?

Com sabem si les fonts d'om treiem la informació per un treball són fiables o no?

En primer lloc en haurem de preguntar, per exemple:

  • Qui ha escrit la informació que apareix en aquestes pàgines?
  • L'autor té l'autoritat per publicar aquesta informació?
  • Quan es va crear i actualitzar aquesta informació?
  • Podem verificar aquesta informació amb llibres o altres fonts?

Si podem constatar tota aquesta informació i veiem que les dades en les quals s'ha publicat la informació i hi ha resenyes o bibliografia, serà una senyal que la informació és correcte.

Us deixo un enllaç d'una pàgina web, on crec que explica molt bé com constatar si la informació és fiable.

Padlet




Padlet és una pàgina web que et permet crear un suro virtual, amb moltes imatges i poc text.

Les imatges que pots posar les pots tenir guardades a l'ordinador, disc dur, USB o pots fer-te fotografies amb la WebCam i penjar-les.


Aqui us deixo el meu Padlet, amb el tema proposat pel nostre professor de GTIC: Quins animals no podem tenir a casa.


Com parlar bé en públic

Com Parlar bé en públic, ha estat el llibre recomanat pel professor de COED.

És un llibre, amb el que amb la seva lectura t'ajuda a millorar la teva parlar i la manera de fer els teus discursos alhora de fer-los davant un nombós grup de persones.

Et dona consells, trucs per què la gent estigui durant tot el discurs pendent del que dius i no es distreguin pensant en coses seves. 
T'ajuda a mostrar-te segur del que dius per així donar la sensació de la teva seguretat i de convencer al públic del que estas dient es cert i fiable.

És molt interessant quan explica que depèn de la teva posició dones més o menys seguretat en el que estas dient o que en un discurs, normalment en una conferència, els oients estan molt més atents al principi de la conferència que no pas al final.

Per a mi ha estat un llibre molt interessant de llegir i per res aburrit, és més alguns capitols han estat de molt interès. 

Recomano la lectura d'aquest llibre a totes les persones les quals hagin de fer discursos davant d'un públic nombrós.




Júlia Otero, una bona comunicadora?

Els nostres professors de GTIC i COED, ens van proposar fer un seguiment d'alguna persona que apareixes en els mitjans de comuicació i seguir-la durant un mes, en les xarxes socials i en les seves aparicions en ràdio o televisió.

El nostre grup, Maria Vergés, Marta Navarro, Sandra Ruíz, Natàlia Muñoz i jo, Laura Mulero, vam fer el seguiment durant un mes de Júllia Otero.

Un cop vam realitzar el mes d seguiment vam recopilar tota la inofrmació en un Google Sites, per poder-la presentar  a la classe.

A continuació us deixo el Sites ono tenim la informació.

Sites Júlia Otero 

dilluns, 29 de desembre del 2014

wikispace

Wikispace és un lloc web on podem penjar de manera gratuïta wikis. 

La wiki és un lloc web col·labortiu que pot ser editat des del navegador pels usuaris.

Els usuaris poden crear de manera senzilla els seus propis wikis. A més de modificar, enllaçar i esborrar continguts d'altres wikis.

Hi ha tres tipus de Wikispaces:


  • Públics: Qualsevol persona pot editar l'article.
  • Protegida: Només els usuaris registrats poden editar alguns wikis.
  • Totalment Privada: És un servei de pagamnet i només els usuaris registrats poden visualitzar les wikis.

A continuació us deixo un video que he trobat molt interessant de com crear una wiki.


dissabte, 27 de desembre del 2014

Usos educatius dels blogs



El professor de GTIC, ens va reomanar llegir el llibre Usos Educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. de Francesc Balagué i Felipe Zayas, publicat per l'editorial UOC.


Aquest llibre ens parla sobre la introducció dels blogs en l'àmbit educatiu, les funcions que pot tenir i els diferents tipus de blogs que podem crear depenent del que volguem treballar.

És un llibre sobretot dirigit als professionals que treballen en l'àmbit educatiu ja que el llibre ens aporta consells i maneres de treballar, així com també responen a preguntes que han sorgit a professionals que ja han introduït al blog en alguns aspectes de la seva metodologia.

Una altra cosa que ens aporta són consells per tal de que un cop hem creat un blog, el poguem mantenir i no acabem per abandonar-lo.

Us deixo dos llibres de la meteixa col·lecció que crec que poden ser interessants.

      


Viquipèdia




La Viquipèdia és una enciclopedia on-line que esta constituïda per miles d'articles realitzats per tots els usuaris, munidalment registrats, que diàriament publiquen articles sobre un tema, modificant altres. 

Aquests usuaris s'encarreguen de que el contingut que es mostra a la Viquièdia sigui totalment fiable i sigui de profit pels usuaris que la consulten.

A continuació us deixo l'enllaç de l'article sobre l'Educació Especial que he modificat, afegint els principis i objectius i parlant una mica sobre la discapacitat motriu.

diumenge, 21 de desembre del 2014

Prezi vs Power Point



En aquesta entrada us deixo un quadre que he realitzat mitjançant google drive on us mostro les principals diferencies i semblances entre Power Point i Prezi. 



Espero que us sigui util i d'ajut alhora d'escollir un dels dos per segons quines presentacions volgueu realitzar.


dissabte, 20 de desembre del 2014

BookTrailer

Els nostres professors de COED i GTIC, ens van proposar que per grups relaitzéssim un BookTrailer.

Us preguntareu que és aixó del BookTrailer, donsc consisiteix en fer un video d'un llibre, on es vegin les escenes més impactants del llibre, fragments que ens descriguin la trama del llibre per fer que quan el receptor vegi el vegi, li agafin ganes de llegir-se el llibre. És evident que el final del llibre no pot estar en el BookTrailer, ja que sinó no deixaries amb la intriga a la persona que l'està mirant.

El meu grup estava conformat per les meves companyes: Ana Romám, Maria Vergés, Victoria Patricia Marqués, Esther Martí, Andrea Roca i jo, Laura Mulero. El llibre que vam escollir per fer el BookTrailer va ser La Ratonera de Agatha Christie

Us deixo una presentació que vam fer, on tenim el guió de com serà el BookTrailer.





A continuació us deixo el nostre BookTrailer. 


Creative Commons

Creative Commons és una orgaització sense ànim de lucre, fundada al 2001, que pretèn reduïr les barreres legals que et pots trobar al penjar qualsevols treball creatiu a la xarxa. Per aquest motiu amb les llicències que ofereixen aquesta plataforma pots compartir les teves creacions de manera legal i lliure. 

D'aquesta manera qualsevol persona pot utilitzar l'obra sense haver de demanar drets d'autor, sempre d'acord amb la llicència.

Cal dir que totes les llicències són gratuïtes, és a dir no ens suposa cap cost.





Hi ha sis tipus de llicències a Creative Commons.


  1. Reconeixement (by): Qualsevol obra que tingui aquesta llicència podrà ser utilitzada per qualsevol finalitat. 
  2. Reconeixemet - No comercial (by - nc): Qualsevol obra amb aquest tipus de llicència podrà ser utillitzada per qualsevol finalitat, sempre i quan no sigui comercial.
  3. Reconeixement - No comercial - coompartir igual (by - nc - sa): No és podrà utilitzar l'obra amb finalitats comercials, en el cas de voler-la compartir s'haurà de fer amb la mateixa llicència que tè l'obra original.
  4. Reconeixement - No comercial - Sense obra derivada (by - nc - nd): No es pot comercialitzar ni l'obra original ni l'obra creada per tu a partir de l'original.
  5. Reconeixent - Compartir igual (by - sa): Es podrà comercialitzar l'obra original i l'obra creada per tu a partir de l'original. En el cas de compartir l'obra derivada, s'haurà de fer amb una llicència igual que la que té l'original.
  6. Reconeixement - sense obra derivada (by - nd): L'obra original podrà ser utilitzada per comercialitzar però no es podràn generar obres a partir de l'original.


















Jamendo

Jamendo és una plataforma on-line, fundada l'any 2005, de caràcter Internacional que permet als artistes pujar música creada per ells i que els demes usuaris la puguin descarregar legalment, ja que estan sota la llicència de Creative Commons.



Una qüestió que crec que és interessant de saber, és el fet de que no fa falta que estar registrat a la pàgina per poder descarregar música.
Per a mi es una plataforma molt interessant ja que et descarregues la música de forma legal i no il·legalment, com ho fas si per exemple et descarregues una cançó del YouTube, la qual generalment no està sota la llicència de Creative Commons.

A continuació us deixo un vídeo sobre el funcionament d'aquesta interessant plataforma de música.


divendres, 12 de desembre del 2014

L'amor (Poema de COED)

En l'assignatura de COED, ens van proposar buscar un poema i recitar-lo un dia  a classe.

El poema que jo vaig triar va ser el titulat L'Amor, del poeta català Miquel Martí i Pol.

A continuació us deixo el poema i espero que us agradi tant com a mi.




L'AMOR
Tot en l'amor s'emplena de sentit.
La força renovada d'aquest cor
tan malmenat per la vida, d'on surt
sinó del seu immens cabal d'amor ?
És, doncs, sols per l'amor que ens creixen
roses als dits i se'ns revelen els misteris;
i en l'amor tot és just i necessari.
Creu en el cos, per tant, i en ell assaja
de perdurar, i fes que tot perduri
dignificant-ho sempre amb amorosa
sol.licitud : així donaràs vida.

diumenge, 7 de desembre del 2014

Entrallacem contes amb records...

La Laura Núñez i jo, hem realitzat l'exposició del nostre treball d'Identitat i territori, davant dels nostres companys i dels nostres professrs de GTIC i COED.

El nostre treball tractava sobre els contes de Disney i la influència d'aquests sobre el nostre creiexement coma persones i els valors, que anem adquirint al llarg del nostre desenvolupament.

Per escollir el tem, la Laura i jo vam començar a parlar de les nostres vides i vam arribar a la conclusió que les dues havíem fet un viatge a la nostra infantesa que ens havia marcat, que va ser el viatge que vam fer les dues, amb les nostres respectives famílies, a Disneyland Paris a l'edat de 8 anys.

A continuació us deixo el Prezi que vam realitzar per fer la represetació del nostre treball. 


dissabte, 29 de novembre del 2014

Feedly





Feedly és un arxiu generat per un lloc web que ens permet llegir diaris i revistes del nostre interès digitalment i des de qualsevol lloc, sempre quan disposem de xarxa WI-FI o una tarifa de dades, amb una tauleta digital, un ordinador o un mòbil.

Per poder entrar en aquesta plataforma web, necessitaràs fer-te un compte Google, si no el tens, per poder-te registrar.

Podràs marcar els diaris, revistes, blogs que més utilitzes per poder accedir-hi sempre que vulguis. Aquesta aplicació permet ordenar els continguts de manera que tu, com a usuari, no perdràs el temps ordenant totes les notícies, sinó que aniràs a les més recents.

Prezi


Prezi és un programa per crear presentacions, amb el qual es treballa des d'Internet, sense l'utilització de ningun USB on guardar la feina realitzada, ja que es va guardant cada cop que realitzes un canvi en la teva presentació.

Les presentacions d'aquest programa permeten jugar amb el zoom, i que els usuaris vegin d'una altra perspectiva la presentació. Es podria dir que les presentacions de Prezi són més innovadores en l'hora de l'estètica i més dinàmiques que no les presentacions de Power Point.

Per utilitzar Prezi has de crear-te un compte. És molt senzill de vcrear-se ja que poses una direcció de correu electrònic i una contrasenya i ja pots començar a utilitzar-la.

Cal dir que Prezi és de pagament, però en el cas de ser estudiants el pots tenir gratuitament.

A continuació us deixo una presentació de Prezi, que vam realitzar amb una companya, ja que el nostre professor ens va proposar aquesta activitat.



dimarts, 25 de novembre del 2014

Twitter




Avui us vull parlar de Twitter

Twitter, és una xarxa Social que ens permet poder compartirt idees, frases que t'hagin cridat l'atenció o posar el link d'un article que t'interessi amb la idea principal d'aquest.
amb aquesta xarxa pots seguir a altres persones que comparteixen amb tu la professió, les aficions o a persones dels medis de comunicació, diaris, partits polítics, etc., i veure les coses que pengen o les idees i opinions que tenen sobre certs temes de l'actualitat.
si hi ha alguna persona que ha twittejat alguna opinió, idea... que t'interessi i la vols tenir al teu perfil, tens la opció de retwittejar-la, és a dir, que aparegui en el teu perfil però apareixent amb la foto de perfil de la persona que ho ha twitejat.
Per altra banda si algun tweet el vols guardar de manera que sempre el poguis trobar, el pots marcar com a Favorito, d'aquesta manera no apareixerà emn el teu perfil però si que el tindràs guardat en l'apartat de favoritos. 

Espero que us hagi servit i us convido a que tingueu un twitter per estar més assebentats d'aspectes que potser no surten als mitjans de comunicació com pot ser la televisió o la ràdio.

Editor de Vídeo del Youtube

En aquesta entrada m'agradaria poder-vos explicar mes o menys el funcionament de l'editor de vídeos del youtube. 

Aquest editor és molt senzilld'utilitzar i et permet penjar fàcilment vídeos amb la teva compte a la plataforma audiovisual Youtube.

Primerament per poder realitzar qualsevol tasca amb l'editor s'haurà d'haver iniciat sessió al youtube. Si tens una coimpte google ja tens una compte youtube, en el cas contrari, t'hauràs de crear un compte utilitzant la teva adreça de correu electrònic.
Un cop iniciada sessió a la part de dalt a la dreta trobarem una casella on posa "Pujar", hi clicarem i ens portara a una finestra on decidirem quin tipus de vídeo volem realitzar.
Seguidament, agafarem els videos que volguem editar i els col3locarem a la part inferior per començar amb la nostra tasca.
A la part superior a la dreta sempre tindrem una pantalla de video de Youtube on podrem anar mirant com ens està quadant l'edició del nostre vídeo o videos.
Un cop acabada l'edició a la part superior posarem els nom del nostre vídeo i li donarema  a publicar, per tal de pujar-lo a Youtube i el pogui mirar qualsevol persona.

Espero que us hagi servit aquest petit tutorial de com funciona l'editor. a continuació us deixo un tutorial que he trobat al youtube i que a mi em va servir molt.




dissabte, 22 de novembre del 2014

Conferència: Les tauletes digitals a l'aula

L'últim dia de la setmana PRE, ens van venir uns professors, JOrdi Bigas i la Marta Palet, de l'escola Mare de Déu de la Mercé a fer-nos una conferència sobre una nova de treballar que estan utilitzant ells amb els seus alumnes, que consisiteix en treballar els racons de treball de les llengües i de matemàtiques amb les noves tecnologies com poden ser els Ipads. No tots els racons tenen Ipads, per la qual cosa els infants passant pels diferents racons de treball.

No només han incoporat els Ipads en l'aprenentatge dels infants. sinó que cada mestre del claustre d'Infantil i Primària tenen un Ipad personal on tenen tota la inofrmació relacionada amb l'escola i amb els alumnes.

Per finalitzar la conferència ens van ensenyar difrents apps que tenen ells al Ipad i que utilitzen, aixi com que a principi de curs tenen un pressupost per baixar-se aplicacions, aquest pressupost és per Infantil iPrimària per la qual cosa han de prioritzar aplicacions.

Finalment, ens van ensenyar una pàgina web, on els mestres es poden registrar i crear material per els seus alumnes de manera totalment gratuïta.  Us deixo el link de la pàgina web: www.educaplay.com 


diumenge, 16 de novembre del 2014

Comparació de dos Blogs

El nostre professor de GTIC ens ha proposat fer una activitat on hem de comparar dos blogs educatius.

Els dos blocs que he triat són:


Aqui us deixo una taula que he realitzat amn Google Docs on comparo els dos blocs.


Documental: El silenci del Jonc

El passat divendres 14 de Novembre de 2014, ens va venir Susanna Barranco, actriu, escriptora i directora catalana, a la facultat ha presentar-nos el seu documental: El silenci del Jonc.

Aquest documental té com a protagonistes a una sèrie de persones amb alguna discapacitat, entre les quals trobem al seu fill, en Jonc, un nen de 4 anys que té dificultats en l’aprenentatge.

Veure aquest documental em va fer reflexionar sobre com, avui en dia encara no som ni la meitat d’inclusius del que diem ser. Encara ens creiem que som superiors aquestes persones sense adonant-se que d’elles podem aprendre una barbaritat de coses. Que persones amb alguna discapacitat ens poden ensenyar altres valors que nosaltres, que ens creiem tan perfectes estem molt lluny de tenir-los.

Una frase que va sortir en el documental i que em va agradar molt va ser un músic que va sortir va dir “al costat d’un discapacitat ens adonem lo discapacitats que som nosaltres”. Crec que és una frase molt encertada perquè podem aprendre moltes coses i aprendre a donar valor a petites coses que com sempre les tenim no ens adonem de lo valuoses que poden arribar a ser.  

Encara que avui en dia no siguem inclusius al cent per cent, crec que les escoles, les quals són inclusives, és a dir, que dins de les aules ordinàries conviuen infants ordinaris amb infants que presenten alguna discapacitat, són el primer pas per a una societat molt més inclusiva, ja que els infants que avui en dia treballen i conviuen diàriament amb infants amb discapacitats en el futur seran molt més respectuosos amb aquestes persones i ho tindran interioritzat i normalitzat la diversitat de persones que hi pot haver en una societat. Perquè ne definitiva tots som diferents, tinguem o no una discapacitat.


Us recomano passar per alguna filmoteca i poder agafar el documental i mirar-lo.

Lectura: Video y Educación


En el llibre “Video y educación, de Jordi Ferrés, he trobat la següent frase que m’ha semblat molt certa: La escuela sigue anclada en el pasado en sus objetivos, planteamientos pedagógicos, contenidos y métodos de enseñanza. Las escuelas malgastan energía para preparar a los alumnos para un mundo que ya no existe”.

Aquesta frase em va fer reflexionar. Trobo que és molt certa i la relaciono en que avui en dia encara a la majoria d’escoles continuen utilitzant una metodologia, on les classes magistrals predominen i hi ha poca experimentació per parts dels alumnes.

Per sort avui en dia disposem d’eines, com poden ser les noves tecnologies, que són molt atractives per els alumnes ja que les dominen amb facilitat, que ens podrien ajudar molt a l’hora de que els alumnes interioritzin millor els coneixements i els objectius que han d’assolir per l’escola.

Crec  que l’educació en el nostre país tindria molt més èxit si els alumnes aprenguessin motivats i, sobretot, els motivés tant les activitats proposades com les eines, quan més diverses millor, que els hi proporcionem per poder aprendre els aprenentatges.

Com a mestres crec que ens hem d’anar modernitzant i adaptant als canvis de la societat, per tal de utilitzar tot allò que els infants tenen diàriament en la seva vida quotidiana per poder facilitar-los i motivar-los a aprendre.

Hem d’educar als infants perquè en el futur puguin utilitzar tots els coneixements apresos en la seva vida i així poder renovar-se ells també, per tal  de que sempre vagin a la par dels nous avenços que els proporcionarà la societat.


Per poder fer possible tot això, els mestres d’avui en dia han de fer cursos i interessar-se en renovar-se per tal d’oferir una millor qualitat d’educació i mirar quins són els interessos que poden tenir avui en dia els alumnes.

dissabte, 15 de novembre del 2014

Estada de practiques

El passat Dimecres i Dijous, 13 i 14 de Novembre, vam estar en una estada de practiques a una escola durant tot el dia.

L'escola se'ns va assignar d'acord amb quina escola anava una alumna de tercer, amb la qual vam compartir la nostra estada.

La companya de tercer ens acompanyava i ens mostrava l'aula, els infants, l'escola i les activitats que realitzaven diàriament.

A continuació us deixo una presentació de power point que vaig realitzar, per explicar al seminari la meva estada.


Visita al MNAC

Ahir, vam fer una sortida al nuseu MNAC. Aquesta visita és una altra de les activitats educatives que ens ha preparat la Facultat per realitzar durant la Setmana de Pràctica Reflexiva. 

En el museu vam realitzar una visita, que també realitzem grups d'educació Infantil quan van a visiatr el museu. 

A cotinuació us deixo un document de google drive on s'explica tot el que vam fer i el que vam visitar del museu i una presentació de power point que vam realitzar el meu grup de seminari per explicar-li més visual a la nostra tutora les obres vistes i les activitats realitzades.



divendres, 14 de novembre del 2014

Flickr




Flickr, és un lloc web on podem emmagatzemar, odenar, buscar i compartir fotografies o vídeos en línea, de manera on-line.
Totes les imatges que trobem en aquesta pàgina estan crades pels mateixos usuaris que conformen aquesta comunitat.
Com tota comunitat hi ha unes normes de comportament i condicions d'ús que tots els usuaris han de complir per la bona gestió dels continguts publicats.
Com a usuaris de Flickr, podrem etiquetar les seves fotografies i comentar fotografies d'altres usuaris, entre altres coses.
Flirck et permet veure contingut sense la necessitat d'estar registrat. En el cas que es vulgui penjar vídeos ens haurem de registrar.
Aquesta plataforma es pot veure des de l'ordinador, però també està disponible per Android i Apple en forma d'aplicació.
A continuació us deixo un vídeo on podeu veure com crear una compte a Flickr.

dissabte, 8 de novembre del 2014

Les RSS



El RSS (Really Simple Syndication), és un mecànisme, basat en XML, que ens facilita als usuaris estar actualitzats de les novetats que es publiquen les pàgines web que més ens interessen, sense la necessitat de entrar periòdicament a veure si han publicat alguna novetat.

Per poder llegir un RSS, cañl tenir un lector. Aquest el podem trobar a Internet, el qual ens ofereix una àmplia varietat de lectors.
Els podem classificar en tres classes:

  • Lectors RSS locals, els quals s'instal·len a l'ordinador.
  • Lectors que s'integren amb una extensió de coreu eletrònic o del navegador.
  • Lectors on-line, els quals només cal donar-los d'alta als proveïdors.


Per subscriure's a un canal RSS, només ens cal arrossegar la icona del RSS al nostre lector, se'ns afegira a la nostra llista de canals i a partir d'aquell moment cada cop que es faci una nova publicació en aquell lloc web, rebrem una notificació.








Google Sites

Google Sites és una aplicació on-line de Google, que et permet crear un lloc web per poder compartir de manera estructurada i organitzada informació sobre qualsevol tema que trobis interessant.

A continuació us deixo el meu google sites sobre l'escola inclusiva.

https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/escolainclusiva001/

dimecres, 5 de novembre del 2014

Google Drive




















Google Drive ,es una aplicació de Google, que ens permet emmagatzemar full de càlcul, documents i presentacions, i poder-ho tenir disposar des de qualsevol ordinador i des de qualsevol lloc.

Google Drive guarda tots els documents al servidor de Google. Permet poder enviar per correu electrònic i poder compartir-los amb altre gent, per així poder treballar sobre el mateix document més d'una persona alhora.

A mesura que hi vas treballant, es va guardant automàticament al núvol.

A continuació us deixarè tres exercicis fets amb el Google Drive.

1a activitat - Presentació

Per crear una presentació, la va crear un membre del grup des de Google Drive i la va compartir amb la resta del grup. Un cop totes vam fer la presentació, una de nosaltres la va penjar al Slideshare, de la qual ens vam tenir que crear un compte nou, i des d'auesta pàgina vam agafar el codi embed i la vam copiar al l'entrada del blog.



2a activitat- Document

Per crear el document, vam seguir els mateixos passos que per fer la presentació, però a l'hora de publicar-ho al blog, vam anar a la barra d'eines on posa "fitxer" -> "insereix" i, d'allà vam agafar el codi embed, i ja vam continuar realitzant els mateixos passos que en la presentació.



3a activitat - Formulari

En el cas del Formulari, seguirem els mateixos passos que vam seguuir per penjar el document.

 

dijous, 30 d’octubre del 2014

Si nosaltres hi creiem, el canvi serà possible!

M'agradaria deixar-vos aquest petit vídeo, que he realitzat amb unes companyes per un treball d'educació física, sobre com voldríem nosaltres, com a mestres, que fos la metodologia de treball a l'educació dels més petits.

Nosaltres apostem per una metodoloagia de treball que aporti als alumnes experiències, per tal de que amb les seves pròpies experiències integrin molt millor els aprenentatges que aniran fent al llarg de la seva eescolarització a l'escola.

Espero que us agradi.




diumenge, 26 d’octubre del 2014

Endevinalla


La Maria Vergés i jo, Laura Mulero, hem fet un video d'una endevinalla. 

Esperem que us agradi.

"Vagi on Vvagi, sempre porto el meu fill a la panxa, qui sóc?




dissabte, 25 d’octubre del 2014

Descripció d'una companya

El professor de COED, ens va proposar fer una descripció d'una companya.

Jo vaig descriure a la meva companya Maria Vergés. Aqui us deixo la meva descripció.


La Maria té vint anys i té una germana amb la que es porta molt bé. Igual que jo va fer batxillerat,després va fer el cicle formatiu de grau superior en tècnic d’educació infantil i ara està estudiant Educació Infantil a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Esport i de l’Educació de Blanquerna de la universitat Ramon Llull de Barcelona. Cada dia fa una hora i mitja de viatge per venir a estudiar ja que viu en un poble, Parets del Vallés, on viu des dels tres anyets.  
És una noia primeta i esvelta. Té la cara allargadeta amb les faccions finetes que li fan una careta dolça. Té els ulls grans i marrons i un nas no gaire gran. Té una boca ni molt gran ni molt petita i unes dents ben blanquetes. Té el cabell llarg i castany i normalment el porta sense recollir deixant la seva llarga cabellera solta.

Té un caràcter molt bo i ara us ho diré el perquè: És una persona alegre, divertida i passa la major part del dia amb un somriure a la cara. És molt treballadora i transmet molta confiança per poder explicar-li qualsevol cosa que t’angoixi, que ella tindrà aquelles paraules que et faran sentir una miqueta millor. Té un to de veu fluixet i pausat  que et transmet pau i tranquil·litat.

dissabte, 18 d’octubre del 2014

Les etiquetes

Per tenir més organitzat el blog, a cascuna de les entrades que realitzem li posem una sèrie de paraules, que per nosaltres siguin claus i relacionades sempre amb el contingut de les entrades 

Les etiquetes serveixen per a que si un lector entra al teu bloc i vol llegir una entrada en concret, al lateral de la dreta de la pàgina hi trobarà una lista amb totes les etiquetes que hagis posat a cadascuna de les entrades publicades al blog. d'aquesta manera només clicarà en la paraula que ell volgui i li portarà a totes les entrades que tinguin aquella etiqueta, d'aquesta manera s'acurten les entrades.

Per posar una etiqueta,en el cas d blogger, hem de seguir els següents passos:


  1. Un cop a la pàgina del bloc, anar a la part superior dreta de la pàgina i clicar a "Dissenya".
  2. A la pàgina on ens porti hi anirem al menú lateral esquerre i clicarem en entrades.
  3. Clicarem l'entrada que volguem i al mnú que trobarem a la part lateral dreta, anirem on diu etiquetes i hi escriurem les paraules clau i relacionades amb el text de l'entrada.










dissabte, 11 d’octubre del 2014

Cançó: La sardana de l'avellana

Us deixo un altra partitura d'una cançó titulada "La sardana de l'avellana".
La partitura està elaborada amb el programa "noteflight"


Cançó: "Mireu els meus ànecs"

En aquesta entrada us penjo la partitura de la cançó infantil "Mireu els meus ànecs" que he realitzat a la classe de música. Per realitzar la partitura he utilitzat el programa "Noteflihgt"


 

dimecres, 1 d’octubre del 2014

Webquest

Les webquest és un recurs didàctic que utilitzen els mestres per treballar el treball cooperatiu i les responsabilitat individual de cada membre del grupdel treball, a partir de la recerca d'informació d'Internet per l'elaboració d'una serie d'activitats relacionades amb un tema en concret.

Visitant la pàgina www.edu3.cat, he trobat aquest video que parla sobre les webquests.




Edu3.cat