Pàgines

dissabte, 20 de desembre del 2014

Creative Commons

Creative Commons és una orgaització sense ànim de lucre, fundada al 2001, que pretèn reduïr les barreres legals que et pots trobar al penjar qualsevols treball creatiu a la xarxa. Per aquest motiu amb les llicències que ofereixen aquesta plataforma pots compartir les teves creacions de manera legal i lliure. 

D'aquesta manera qualsevol persona pot utilitzar l'obra sense haver de demanar drets d'autor, sempre d'acord amb la llicència.

Cal dir que totes les llicències són gratuïtes, és a dir no ens suposa cap cost.





Hi ha sis tipus de llicències a Creative Commons.


  1. Reconeixement (by): Qualsevol obra que tingui aquesta llicència podrà ser utilitzada per qualsevol finalitat. 
  2. Reconeixemet - No comercial (by - nc): Qualsevol obra amb aquest tipus de llicència podrà ser utillitzada per qualsevol finalitat, sempre i quan no sigui comercial.
  3. Reconeixement - No comercial - coompartir igual (by - nc - sa): No és podrà utilitzar l'obra amb finalitats comercials, en el cas de voler-la compartir s'haurà de fer amb la mateixa llicència que tè l'obra original.
  4. Reconeixement - No comercial - Sense obra derivada (by - nc - nd): No es pot comercialitzar ni l'obra original ni l'obra creada per tu a partir de l'original.
  5. Reconeixent - Compartir igual (by - sa): Es podrà comercialitzar l'obra original i l'obra creada per tu a partir de l'original. En el cas de compartir l'obra derivada, s'haurà de fer amb una llicència igual que la que té l'original.
  6. Reconeixement - sense obra derivada (by - nd): L'obra original podrà ser utilitzada per comercialitzar però no es podràn generar obres a partir de l'original.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada