Pàgines

diumenge, 16 de novembre del 2014

Lectura: Video y Educación


En el llibre “Video y educación, de Jordi Ferrés, he trobat la següent frase que m’ha semblat molt certa: La escuela sigue anclada en el pasado en sus objetivos, planteamientos pedagógicos, contenidos y métodos de enseñanza. Las escuelas malgastan energía para preparar a los alumnos para un mundo que ya no existe”.

Aquesta frase em va fer reflexionar. Trobo que és molt certa i la relaciono en que avui en dia encara a la majoria d’escoles continuen utilitzant una metodologia, on les classes magistrals predominen i hi ha poca experimentació per parts dels alumnes.

Per sort avui en dia disposem d’eines, com poden ser les noves tecnologies, que són molt atractives per els alumnes ja que les dominen amb facilitat, que ens podrien ajudar molt a l’hora de que els alumnes interioritzin millor els coneixements i els objectius que han d’assolir per l’escola.

Crec  que l’educació en el nostre país tindria molt més èxit si els alumnes aprenguessin motivats i, sobretot, els motivés tant les activitats proposades com les eines, quan més diverses millor, que els hi proporcionem per poder aprendre els aprenentatges.

Com a mestres crec que ens hem d’anar modernitzant i adaptant als canvis de la societat, per tal de utilitzar tot allò que els infants tenen diàriament en la seva vida quotidiana per poder facilitar-los i motivar-los a aprendre.

Hem d’educar als infants perquè en el futur puguin utilitzar tots els coneixements apresos en la seva vida i així poder renovar-se ells també, per tal  de que sempre vagin a la par dels nous avenços que els proporcionarà la societat.


Per poder fer possible tot això, els mestres d’avui en dia han de fer cursos i interessar-se en renovar-se per tal d’oferir una millor qualitat d’educació i mirar quins són els interessos que poden tenir avui en dia els alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada