Pàgines

dissabte, 29 de novembre del 2014

Feedly





Feedly és un arxiu generat per un lloc web que ens permet llegir diaris i revistes del nostre interès digitalment i des de qualsevol lloc, sempre quan disposem de xarxa WI-FI o una tarifa de dades, amb una tauleta digital, un ordinador o un mòbil.

Per poder entrar en aquesta plataforma web, necessitaràs fer-te un compte Google, si no el tens, per poder-te registrar.

Podràs marcar els diaris, revistes, blogs que més utilitzes per poder accedir-hi sempre que vulguis. Aquesta aplicació permet ordenar els continguts de manera que tu, com a usuari, no perdràs el temps ordenant totes les notícies, sinó que aniràs a les més recents.

Prezi


Prezi és un programa per crear presentacions, amb el qual es treballa des d'Internet, sense l'utilització de ningun USB on guardar la feina realitzada, ja que es va guardant cada cop que realitzes un canvi en la teva presentació.

Les presentacions d'aquest programa permeten jugar amb el zoom, i que els usuaris vegin d'una altra perspectiva la presentació. Es podria dir que les presentacions de Prezi són més innovadores en l'hora de l'estètica i més dinàmiques que no les presentacions de Power Point.

Per utilitzar Prezi has de crear-te un compte. És molt senzill de vcrear-se ja que poses una direcció de correu electrònic i una contrasenya i ja pots començar a utilitzar-la.

Cal dir que Prezi és de pagament, però en el cas de ser estudiants el pots tenir gratuitament.

A continuació us deixo una presentació de Prezi, que vam realitzar amb una companya, ja que el nostre professor ens va proposar aquesta activitat.



dimarts, 25 de novembre del 2014

Twitter




Avui us vull parlar de Twitter

Twitter, és una xarxa Social que ens permet poder compartirt idees, frases que t'hagin cridat l'atenció o posar el link d'un article que t'interessi amb la idea principal d'aquest.
amb aquesta xarxa pots seguir a altres persones que comparteixen amb tu la professió, les aficions o a persones dels medis de comunicació, diaris, partits polítics, etc., i veure les coses que pengen o les idees i opinions que tenen sobre certs temes de l'actualitat.
si hi ha alguna persona que ha twittejat alguna opinió, idea... que t'interessi i la vols tenir al teu perfil, tens la opció de retwittejar-la, és a dir, que aparegui en el teu perfil però apareixent amb la foto de perfil de la persona que ho ha twitejat.
Per altra banda si algun tweet el vols guardar de manera que sempre el poguis trobar, el pots marcar com a Favorito, d'aquesta manera no apareixerà emn el teu perfil però si que el tindràs guardat en l'apartat de favoritos. 

Espero que us hagi servit i us convido a que tingueu un twitter per estar més assebentats d'aspectes que potser no surten als mitjans de comunicació com pot ser la televisió o la ràdio.

Editor de Vídeo del Youtube

En aquesta entrada m'agradaria poder-vos explicar mes o menys el funcionament de l'editor de vídeos del youtube. 

Aquest editor és molt senzilld'utilitzar i et permet penjar fàcilment vídeos amb la teva compte a la plataforma audiovisual Youtube.

Primerament per poder realitzar qualsevol tasca amb l'editor s'haurà d'haver iniciat sessió al youtube. Si tens una coimpte google ja tens una compte youtube, en el cas contrari, t'hauràs de crear un compte utilitzant la teva adreça de correu electrònic.
Un cop iniciada sessió a la part de dalt a la dreta trobarem una casella on posa "Pujar", hi clicarem i ens portara a una finestra on decidirem quin tipus de vídeo volem realitzar.
Seguidament, agafarem els videos que volguem editar i els col3locarem a la part inferior per començar amb la nostra tasca.
A la part superior a la dreta sempre tindrem una pantalla de video de Youtube on podrem anar mirant com ens està quadant l'edició del nostre vídeo o videos.
Un cop acabada l'edició a la part superior posarem els nom del nostre vídeo i li donarema  a publicar, per tal de pujar-lo a Youtube i el pogui mirar qualsevol persona.

Espero que us hagi servit aquest petit tutorial de com funciona l'editor. a continuació us deixo un tutorial que he trobat al youtube i que a mi em va servir molt.




dissabte, 22 de novembre del 2014

Conferència: Les tauletes digitals a l'aula

L'últim dia de la setmana PRE, ens van venir uns professors, JOrdi Bigas i la Marta Palet, de l'escola Mare de Déu de la Mercé a fer-nos una conferència sobre una nova de treballar que estan utilitzant ells amb els seus alumnes, que consisiteix en treballar els racons de treball de les llengües i de matemàtiques amb les noves tecnologies com poden ser els Ipads. No tots els racons tenen Ipads, per la qual cosa els infants passant pels diferents racons de treball.

No només han incoporat els Ipads en l'aprenentatge dels infants. sinó que cada mestre del claustre d'Infantil i Primària tenen un Ipad personal on tenen tota la inofrmació relacionada amb l'escola i amb els alumnes.

Per finalitzar la conferència ens van ensenyar difrents apps que tenen ells al Ipad i que utilitzen, aixi com que a principi de curs tenen un pressupost per baixar-se aplicacions, aquest pressupost és per Infantil iPrimària per la qual cosa han de prioritzar aplicacions.

Finalment, ens van ensenyar una pàgina web, on els mestres es poden registrar i crear material per els seus alumnes de manera totalment gratuïta.  Us deixo el link de la pàgina web: www.educaplay.com 


diumenge, 16 de novembre del 2014

Comparació de dos Blogs

El nostre professor de GTIC ens ha proposat fer una activitat on hem de comparar dos blogs educatius.

Els dos blocs que he triat són:


Aqui us deixo una taula que he realitzat amn Google Docs on comparo els dos blocs.


Documental: El silenci del Jonc

El passat divendres 14 de Novembre de 2014, ens va venir Susanna Barranco, actriu, escriptora i directora catalana, a la facultat ha presentar-nos el seu documental: El silenci del Jonc.

Aquest documental té com a protagonistes a una sèrie de persones amb alguna discapacitat, entre les quals trobem al seu fill, en Jonc, un nen de 4 anys que té dificultats en l’aprenentatge.

Veure aquest documental em va fer reflexionar sobre com, avui en dia encara no som ni la meitat d’inclusius del que diem ser. Encara ens creiem que som superiors aquestes persones sense adonant-se que d’elles podem aprendre una barbaritat de coses. Que persones amb alguna discapacitat ens poden ensenyar altres valors que nosaltres, que ens creiem tan perfectes estem molt lluny de tenir-los.

Una frase que va sortir en el documental i que em va agradar molt va ser un músic que va sortir va dir “al costat d’un discapacitat ens adonem lo discapacitats que som nosaltres”. Crec que és una frase molt encertada perquè podem aprendre moltes coses i aprendre a donar valor a petites coses que com sempre les tenim no ens adonem de lo valuoses que poden arribar a ser.  

Encara que avui en dia no siguem inclusius al cent per cent, crec que les escoles, les quals són inclusives, és a dir, que dins de les aules ordinàries conviuen infants ordinaris amb infants que presenten alguna discapacitat, són el primer pas per a una societat molt més inclusiva, ja que els infants que avui en dia treballen i conviuen diàriament amb infants amb discapacitats en el futur seran molt més respectuosos amb aquestes persones i ho tindran interioritzat i normalitzat la diversitat de persones que hi pot haver en una societat. Perquè ne definitiva tots som diferents, tinguem o no una discapacitat.


Us recomano passar per alguna filmoteca i poder agafar el documental i mirar-lo.

Lectura: Video y Educación


En el llibre “Video y educación, de Jordi Ferrés, he trobat la següent frase que m’ha semblat molt certa: La escuela sigue anclada en el pasado en sus objetivos, planteamientos pedagógicos, contenidos y métodos de enseñanza. Las escuelas malgastan energía para preparar a los alumnos para un mundo que ya no existe”.

Aquesta frase em va fer reflexionar. Trobo que és molt certa i la relaciono en que avui en dia encara a la majoria d’escoles continuen utilitzant una metodologia, on les classes magistrals predominen i hi ha poca experimentació per parts dels alumnes.

Per sort avui en dia disposem d’eines, com poden ser les noves tecnologies, que són molt atractives per els alumnes ja que les dominen amb facilitat, que ens podrien ajudar molt a l’hora de que els alumnes interioritzin millor els coneixements i els objectius que han d’assolir per l’escola.

Crec  que l’educació en el nostre país tindria molt més èxit si els alumnes aprenguessin motivats i, sobretot, els motivés tant les activitats proposades com les eines, quan més diverses millor, que els hi proporcionem per poder aprendre els aprenentatges.

Com a mestres crec que ens hem d’anar modernitzant i adaptant als canvis de la societat, per tal de utilitzar tot allò que els infants tenen diàriament en la seva vida quotidiana per poder facilitar-los i motivar-los a aprendre.

Hem d’educar als infants perquè en el futur puguin utilitzar tots els coneixements apresos en la seva vida i així poder renovar-se ells també, per tal  de que sempre vagin a la par dels nous avenços que els proporcionarà la societat.


Per poder fer possible tot això, els mestres d’avui en dia han de fer cursos i interessar-se en renovar-se per tal d’oferir una millor qualitat d’educació i mirar quins són els interessos que poden tenir avui en dia els alumnes.

dissabte, 15 de novembre del 2014

Estada de practiques

El passat Dimecres i Dijous, 13 i 14 de Novembre, vam estar en una estada de practiques a una escola durant tot el dia.

L'escola se'ns va assignar d'acord amb quina escola anava una alumna de tercer, amb la qual vam compartir la nostra estada.

La companya de tercer ens acompanyava i ens mostrava l'aula, els infants, l'escola i les activitats que realitzaven diàriament.

A continuació us deixo una presentació de power point que vaig realitzar, per explicar al seminari la meva estada.


Visita al MNAC

Ahir, vam fer una sortida al nuseu MNAC. Aquesta visita és una altra de les activitats educatives que ens ha preparat la Facultat per realitzar durant la Setmana de Pràctica Reflexiva. 

En el museu vam realitzar una visita, que també realitzem grups d'educació Infantil quan van a visiatr el museu. 

A cotinuació us deixo un document de google drive on s'explica tot el que vam fer i el que vam visitar del museu i una presentació de power point que vam realitzar el meu grup de seminari per explicar-li més visual a la nostra tutora les obres vistes i les activitats realitzades.



divendres, 14 de novembre del 2014

Flickr




Flickr, és un lloc web on podem emmagatzemar, odenar, buscar i compartir fotografies o vídeos en línea, de manera on-line.
Totes les imatges que trobem en aquesta pàgina estan crades pels mateixos usuaris que conformen aquesta comunitat.
Com tota comunitat hi ha unes normes de comportament i condicions d'ús que tots els usuaris han de complir per la bona gestió dels continguts publicats.
Com a usuaris de Flickr, podrem etiquetar les seves fotografies i comentar fotografies d'altres usuaris, entre altres coses.
Flirck et permet veure contingut sense la necessitat d'estar registrat. En el cas que es vulgui penjar vídeos ens haurem de registrar.
Aquesta plataforma es pot veure des de l'ordinador, però també està disponible per Android i Apple en forma d'aplicació.
A continuació us deixo un vídeo on podeu veure com crear una compte a Flickr.

dissabte, 8 de novembre del 2014

Les RSS



El RSS (Really Simple Syndication), és un mecànisme, basat en XML, que ens facilita als usuaris estar actualitzats de les novetats que es publiquen les pàgines web que més ens interessen, sense la necessitat de entrar periòdicament a veure si han publicat alguna novetat.

Per poder llegir un RSS, cañl tenir un lector. Aquest el podem trobar a Internet, el qual ens ofereix una àmplia varietat de lectors.
Els podem classificar en tres classes:

  • Lectors RSS locals, els quals s'instal·len a l'ordinador.
  • Lectors que s'integren amb una extensió de coreu eletrònic o del navegador.
  • Lectors on-line, els quals només cal donar-los d'alta als proveïdors.


Per subscriure's a un canal RSS, només ens cal arrossegar la icona del RSS al nostre lector, se'ns afegira a la nostra llista de canals i a partir d'aquell moment cada cop que es faci una nova publicació en aquell lloc web, rebrem una notificació.








Google Sites

Google Sites és una aplicació on-line de Google, que et permet crear un lloc web per poder compartir de manera estructurada i organitzada informació sobre qualsevol tema que trobis interessant.

A continuació us deixo el meu google sites sobre l'escola inclusiva.

https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/escolainclusiva001/

dimecres, 5 de novembre del 2014

Google Drive




















Google Drive ,es una aplicació de Google, que ens permet emmagatzemar full de càlcul, documents i presentacions, i poder-ho tenir disposar des de qualsevol ordinador i des de qualsevol lloc.

Google Drive guarda tots els documents al servidor de Google. Permet poder enviar per correu electrònic i poder compartir-los amb altre gent, per així poder treballar sobre el mateix document més d'una persona alhora.

A mesura que hi vas treballant, es va guardant automàticament al núvol.

A continuació us deixarè tres exercicis fets amb el Google Drive.

1a activitat - Presentació

Per crear una presentació, la va crear un membre del grup des de Google Drive i la va compartir amb la resta del grup. Un cop totes vam fer la presentació, una de nosaltres la va penjar al Slideshare, de la qual ens vam tenir que crear un compte nou, i des d'auesta pàgina vam agafar el codi embed i la vam copiar al l'entrada del blog.



2a activitat- Document

Per crear el document, vam seguir els mateixos passos que per fer la presentació, però a l'hora de publicar-ho al blog, vam anar a la barra d'eines on posa "fitxer" -> "insereix" i, d'allà vam agafar el codi embed, i ja vam continuar realitzant els mateixos passos que en la presentació.



3a activitat - Formulari

En el cas del Formulari, seguirem els mateixos passos que vam seguuir per penjar el document.