Pàgines

dimarts, 30 de desembre del 2014

Mapes conceptuals

El Dinar de Nadal
Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda

A continuació us deixo un mapa conceptual, sobre el text anterior, realitzat amb Bubbl.





Fluxogrames

Un fluxograma és una eina que ens ajuda a organitzar idees, situacions, accions que volem expressar d'una forma visual i entenadora.
En un fluxograma cada acció anirà representada amb una forma diferents per fer d'una manera més entenadora el que volem expressar. Totes les paraules representades al fluxograma aniran relacionades mitjançant fletxes.

Aqui us deixo el Fluxograma que he realitzat jo a partir de l'activitat proposada per el nostre professor de GTIC, que consistia en explicar el que fas abans de creuar un semàfor. 




Wordle

Wordle és una eina de la web 2.0 que ens permet crear vistosos núvols de paraules.

Un cop creat el núvol de paraules podem editar la seva composició i colors.

Les creacions de wordle les podem crear per fe murals, llistats de paraules, pluja d'idees, síntesis, etc..

A  continuació el núvol que jo he creat



També us deixo un vídeo on us explica clarament com heu de fer per crear un wordle.

Fonts fiables?

Com sabem si les fonts d'om treiem la informació per un treball són fiables o no?

En primer lloc en haurem de preguntar, per exemple:

  • Qui ha escrit la informació que apareix en aquestes pàgines?
  • L'autor té l'autoritat per publicar aquesta informació?
  • Quan es va crear i actualitzar aquesta informació?
  • Podem verificar aquesta informació amb llibres o altres fonts?

Si podem constatar tota aquesta informació i veiem que les dades en les quals s'ha publicat la informació i hi ha resenyes o bibliografia, serà una senyal que la informació és correcte.

Us deixo un enllaç d'una pàgina web, on crec que explica molt bé com constatar si la informació és fiable.

Padlet




Padlet és una pàgina web que et permet crear un suro virtual, amb moltes imatges i poc text.

Les imatges que pots posar les pots tenir guardades a l'ordinador, disc dur, USB o pots fer-te fotografies amb la WebCam i penjar-les.


Aqui us deixo el meu Padlet, amb el tema proposat pel nostre professor de GTIC: Quins animals no podem tenir a casa.


Com parlar bé en públic

Com Parlar bé en públic, ha estat el llibre recomanat pel professor de COED.

És un llibre, amb el que amb la seva lectura t'ajuda a millorar la teva parlar i la manera de fer els teus discursos alhora de fer-los davant un nombós grup de persones.

Et dona consells, trucs per què la gent estigui durant tot el discurs pendent del que dius i no es distreguin pensant en coses seves. 
T'ajuda a mostrar-te segur del que dius per així donar la sensació de la teva seguretat i de convencer al públic del que estas dient es cert i fiable.

És molt interessant quan explica que depèn de la teva posició dones més o menys seguretat en el que estas dient o que en un discurs, normalment en una conferència, els oients estan molt més atents al principi de la conferència que no pas al final.

Per a mi ha estat un llibre molt interessant de llegir i per res aburrit, és més alguns capitols han estat de molt interès. 

Recomano la lectura d'aquest llibre a totes les persones les quals hagin de fer discursos davant d'un públic nombrós.




Júlia Otero, una bona comunicadora?

Els nostres professors de GTIC i COED, ens van proposar fer un seguiment d'alguna persona que apareixes en els mitjans de comuicació i seguir-la durant un mes, en les xarxes socials i en les seves aparicions en ràdio o televisió.

El nostre grup, Maria Vergés, Marta Navarro, Sandra Ruíz, Natàlia Muñoz i jo, Laura Mulero, vam fer el seguiment durant un mes de Júllia Otero.

Un cop vam realitzar el mes d seguiment vam recopilar tota la inofrmació en un Google Sites, per poder-la presentar  a la classe.

A continuació us deixo el Sites ono tenim la informació.

Sites Júlia Otero 

dilluns, 29 de desembre del 2014

wikispace

Wikispace és un lloc web on podem penjar de manera gratuïta wikis. 

La wiki és un lloc web col·labortiu que pot ser editat des del navegador pels usuaris.

Els usuaris poden crear de manera senzilla els seus propis wikis. A més de modificar, enllaçar i esborrar continguts d'altres wikis.

Hi ha tres tipus de Wikispaces:


  • Públics: Qualsevol persona pot editar l'article.
  • Protegida: Només els usuaris registrats poden editar alguns wikis.
  • Totalment Privada: És un servei de pagamnet i només els usuaris registrats poden visualitzar les wikis.

A continuació us deixo un video que he trobat molt interessant de com crear una wiki.


dissabte, 27 de desembre del 2014

Usos educatius dels blogs



El professor de GTIC, ens va reomanar llegir el llibre Usos Educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. de Francesc Balagué i Felipe Zayas, publicat per l'editorial UOC.


Aquest llibre ens parla sobre la introducció dels blogs en l'àmbit educatiu, les funcions que pot tenir i els diferents tipus de blogs que podem crear depenent del que volguem treballar.

És un llibre sobretot dirigit als professionals que treballen en l'àmbit educatiu ja que el llibre ens aporta consells i maneres de treballar, així com també responen a preguntes que han sorgit a professionals que ja han introduït al blog en alguns aspectes de la seva metodologia.

Una altra cosa que ens aporta són consells per tal de que un cop hem creat un blog, el poguem mantenir i no acabem per abandonar-lo.

Us deixo dos llibres de la meteixa col·lecció que crec que poden ser interessants.

      


Viquipèdia




La Viquipèdia és una enciclopedia on-line que esta constituïda per miles d'articles realitzats per tots els usuaris, munidalment registrats, que diàriament publiquen articles sobre un tema, modificant altres. 

Aquests usuaris s'encarreguen de que el contingut que es mostra a la Viquièdia sigui totalment fiable i sigui de profit pels usuaris que la consulten.

A continuació us deixo l'enllaç de l'article sobre l'Educació Especial que he modificat, afegint els principis i objectius i parlant una mica sobre la discapacitat motriu.

diumenge, 21 de desembre del 2014

Prezi vs Power Point



En aquesta entrada us deixo un quadre que he realitzat mitjançant google drive on us mostro les principals diferencies i semblances entre Power Point i Prezi. 



Espero que us sigui util i d'ajut alhora d'escollir un dels dos per segons quines presentacions volgueu realitzar.


dissabte, 20 de desembre del 2014

BookTrailer

Els nostres professors de COED i GTIC, ens van proposar que per grups relaitzéssim un BookTrailer.

Us preguntareu que és aixó del BookTrailer, donsc consisiteix en fer un video d'un llibre, on es vegin les escenes més impactants del llibre, fragments que ens descriguin la trama del llibre per fer que quan el receptor vegi el vegi, li agafin ganes de llegir-se el llibre. És evident que el final del llibre no pot estar en el BookTrailer, ja que sinó no deixaries amb la intriga a la persona que l'està mirant.

El meu grup estava conformat per les meves companyes: Ana Romám, Maria Vergés, Victoria Patricia Marqués, Esther Martí, Andrea Roca i jo, Laura Mulero. El llibre que vam escollir per fer el BookTrailer va ser La Ratonera de Agatha Christie

Us deixo una presentació que vam fer, on tenim el guió de com serà el BookTrailer.





A continuació us deixo el nostre BookTrailer. 


Creative Commons

Creative Commons és una orgaització sense ànim de lucre, fundada al 2001, que pretèn reduïr les barreres legals que et pots trobar al penjar qualsevols treball creatiu a la xarxa. Per aquest motiu amb les llicències que ofereixen aquesta plataforma pots compartir les teves creacions de manera legal i lliure. 

D'aquesta manera qualsevol persona pot utilitzar l'obra sense haver de demanar drets d'autor, sempre d'acord amb la llicència.

Cal dir que totes les llicències són gratuïtes, és a dir no ens suposa cap cost.





Hi ha sis tipus de llicències a Creative Commons.


  1. Reconeixement (by): Qualsevol obra que tingui aquesta llicència podrà ser utilitzada per qualsevol finalitat. 
  2. Reconeixemet - No comercial (by - nc): Qualsevol obra amb aquest tipus de llicència podrà ser utillitzada per qualsevol finalitat, sempre i quan no sigui comercial.
  3. Reconeixement - No comercial - coompartir igual (by - nc - sa): No és podrà utilitzar l'obra amb finalitats comercials, en el cas de voler-la compartir s'haurà de fer amb la mateixa llicència que tè l'obra original.
  4. Reconeixement - No comercial - Sense obra derivada (by - nc - nd): No es pot comercialitzar ni l'obra original ni l'obra creada per tu a partir de l'original.
  5. Reconeixent - Compartir igual (by - sa): Es podrà comercialitzar l'obra original i l'obra creada per tu a partir de l'original. En el cas de compartir l'obra derivada, s'haurà de fer amb una llicència igual que la que té l'original.
  6. Reconeixement - sense obra derivada (by - nd): L'obra original podrà ser utilitzada per comercialitzar però no es podràn generar obres a partir de l'original.


















Jamendo

Jamendo és una plataforma on-line, fundada l'any 2005, de caràcter Internacional que permet als artistes pujar música creada per ells i que els demes usuaris la puguin descarregar legalment, ja que estan sota la llicència de Creative Commons.



Una qüestió que crec que és interessant de saber, és el fet de que no fa falta que estar registrat a la pàgina per poder descarregar música.
Per a mi es una plataforma molt interessant ja que et descarregues la música de forma legal i no il·legalment, com ho fas si per exemple et descarregues una cançó del YouTube, la qual generalment no està sota la llicència de Creative Commons.

A continuació us deixo un vídeo sobre el funcionament d'aquesta interessant plataforma de música.


divendres, 12 de desembre del 2014

L'amor (Poema de COED)

En l'assignatura de COED, ens van proposar buscar un poema i recitar-lo un dia  a classe.

El poema que jo vaig triar va ser el titulat L'Amor, del poeta català Miquel Martí i Pol.

A continuació us deixo el poema i espero que us agradi tant com a mi.




L'AMOR
Tot en l'amor s'emplena de sentit.
La força renovada d'aquest cor
tan malmenat per la vida, d'on surt
sinó del seu immens cabal d'amor ?
És, doncs, sols per l'amor que ens creixen
roses als dits i se'ns revelen els misteris;
i en l'amor tot és just i necessari.
Creu en el cos, per tant, i en ell assaja
de perdurar, i fes que tot perduri
dignificant-ho sempre amb amorosa
sol.licitud : així donaràs vida.

diumenge, 7 de desembre del 2014

Entrallacem contes amb records...

La Laura Núñez i jo, hem realitzat l'exposició del nostre treball d'Identitat i territori, davant dels nostres companys i dels nostres professrs de GTIC i COED.

El nostre treball tractava sobre els contes de Disney i la influència d'aquests sobre el nostre creiexement coma persones i els valors, que anem adquirint al llarg del nostre desenvolupament.

Per escollir el tem, la Laura i jo vam començar a parlar de les nostres vides i vam arribar a la conclusió que les dues havíem fet un viatge a la nostra infantesa que ens havia marcat, que va ser el viatge que vam fer les dues, amb les nostres respectives famílies, a Disneyland Paris a l'edat de 8 anys.

A continuació us deixo el Prezi que vam realitzar per fer la represetació del nostre treball.